Energiecoöperatie De Eendracht Ooststellingwerf start een nieuw postcoderoosproject in Haulerwijk. Op woensdag 16 februari wordt een digitale informatiebijeenkomst gehouden. Er hebben zich al deelnemers voor het project gemeld. Er zijn op dit moment echter nog participaties beschikbaar.

Om iedereen in deze coronatijd zo goed mogelijk te informeren, wordt op 16 februari van 19.30 – 21.00 uur een extra informatieavond gehouden. Aanmelden kan via info@eendracht-ooststellingwerf.nl. Belangstellenden worden tijdens de bijeenkomst geheel brijblijvend geïnformeerd.

Op het dak van de schuur van de familie Beijert aan de Elleboogsvaart 8 in Haulerwijk worden 286 zonnepanelen geplaatst. Inwoners van Haulerwijk, Waskemeer, Donkerbroek, Haule en Oosterwolde krijgen hierdoor de kans om via zijn dak duurzame energie op te wekken. Zo kun je zonder zonnepanelen op de eigen woning, toch zelf groene energie opwekken.

Door De Eendracht zijn eerder al dergelijke projecten opgezet in Haule, Makkinga en Appelscha/Ravenswoud. Met succes. Tientallen Ooststellingwervers wekken op deze manier op een gedeeld dak in de buurt samen op een voordelige manier zonne-energie op.

De inleg voor het project in Haulerwijk is € 100,- per paneel. De looptijd van het project is vijftien jaar. Dat levert de participanten een rendement van ruim 3% per jaar op.

Inwoners binnen het postcoderoosgebied kunnen participaties kopen.