Energiecoöperatie de Eendracht heeft samen met stichting DO! meegedaan aan de wedstrijd voor duurzaamheid, georganiseerd door Buurauto en de Elfwegentocht. Verschillende coöperaties in de provincie Friesland deden hieraan mee. Het doel? Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met elektrische auto’s en de voordelen van het delen van een auto. 

De elektrische deelauto’s stonden bij Taxi Kort, zij deden voor ons de reserveringen en hielden in de gaten of het uitkwam met de tijden. Er hebben enorm veel mensen mee gedaan aan dit initiatief en daar zijn we als Energiecoöperatie de Eendracht erg trots op! De twee auto’s die wij leende van Buurauto, waren continue bezet waardoor alles volgeboekt was. Het was heel mooi om te zien hoeveel mensen de auto hebben gebruikt om naar het werk te rijden, familie te bezoeken en mensen te brengen en/ of te halen van feestjes in de buurt. Een mooie uitkomst voor iedereen die minder dan 15.000 km per jaar rijdt, het scheelt namelijk in de kosten omdat je niet de lasten, maar wel de lusten ervan hebt. Samen hebben we op Instagram, Facebook en Twitter laten zien dat een elektrische deelauto perfect werkt in de gemeente Ooststellingwerf! 

Toen de wedstrijd voorbij was en de winnaars bekend werden gemaakt waren bestuursleden Sanne Hodzelmans en Jeanine de Jong erbij, samen met andere gebruikers van de elektrische deelauto. De organisatoren Buurauto en de Elfwegentocht hadden geregeld dat we met zijn allen in een grote stoet in de elektrische deelauto’s zouden gaan rijden over de Afsluitdijk ter promotie. Uiteindelijk zijn we gaan verzamelen in Leeuwarden waar verschillende toespraken werden gehouden. Na die tijd zijn Sanne, Jeanine en Corine mee gereden naar de plek waar de echte prijsuitreiking plaats zou vinden. Wij als Energiecooperatie stonden op een gedeelde eerste plaats waardoor wij nog twee week langer de elektrische deelauto’s mochten gebruiken! Voor de gemeente Ooststellingwerf was dit heel goed nieuws, aangezien de auto’s meteen weer volgeboekt waren. Al met al, was dit een erg mooi project en wedstrijd om aan deel te nemen en als gemeente hebben wij laten zien dat wij voor een groene wereld gaan.